Мероприятия през месец Януари

Посрещнахме годината подобаващо. В мразовитите студени сутрини се наслаждавахме на красивата снежна покривка, а студените вечери сгрявахме с благи напитки и фолклорна задушевност.

Празници през януари в хижа Зора     Мероприятия в хижа Зора

празнични мероприятия в хижа ЗораЯнуари месец премина в забави и празненства. Отбелязахме много поводи. Отпразнувахме запомнящи се рождени дни. Почетохме всички януарски именници, с програми, следващи българските традиции.

Отбелязахме празниците с фолклорни програми и кулинарни изкушения.

Януарски празници

След коледните и новогодишните тържества празничния дух продължи. По чисто балкански стил отпразнувахме Йордановден, Ивановден, Антоновден, Атанасовден … и още много поводи. Студеният месец премина с много наздравици, песни, танци и усмивки.

6 януари ЙОРДАНОВДЕН

Денят започна с традиционното хвърляне на кръста в замръзналите води на река Острешка и завърши с много танци и наздравици.

7 януари ИВАНОВДЕН

Програмата за гордо-носещите името Иван също не отстъпи на предходното празненство. Танцувахме, смяхме се и се забавлявахме!

Антоновден 17 януари

С богата трапеза и много забавления премина и Антоновден. Макар че беше делничен ден, това не попречи на празненството и почетохме именниците отново с много танци и весело настроение.

Атанасовден 18 януари

Последният именник през януари отбелязахме в средата на седмицата също с песни, танци и добро настроение. Наско събра добрите пожелания на компанията си и танцовалния поздрав на момичетата от фолклорния ансамбъл.