Настаняване

Априлци предлага множество възможности за нощувки. За настаняване в градът има къщи за гости, хотели, стаи за нощувки и няколко хижи в околността.

За любителите на туризма са на разположение и 3 хижи  в самия град и над него.

pleven-hut-01

Хижа Плевен

Разположена е над град Априлци, в северното подножие на връх Ботев. Тя е най-голямата високопланинска хижа в Стара планина и е основен изходен пункт за първенеца на Стара планина.

Хижа Плевен е строена през 1972 година и оттогава насам е емблематично място за любителите на Балкана. Състои се от две постройки – малка и голяма хижа, като общия капацитет на легловата база е над 100 места. На разположение на туристите са туристическа столова, ресторант и бар. Работи целогодишно. В по-натоварените сезони е добре да направите резервация.

pleven-hut-02

Целият комплекс е реновиран и е идеално място както за летен, така и за зимен туризъм. Местността, в която е построена хижата съчетава едни от най-красивите природни дадености на Балкана и е идеален изходен пункт както за връх Ботев, пещера Водните дупки, така и за множество планински дестинации, подходящи за кратки разходки и по-продължителни походи.

pleven-hut-03

 

Мястото е подходящо за ….

Хижа Видима

В процес на реконструкция

Хижа Зора

хижа Зора

Back to Top