Хижа Зора

хижа Зора град Априлци

Хижа Зора

В самият център на града се простира триетажна сграда, долният и двор излиза на пътят, горният граничи с горичка, през която се излиза на панорамна поляна, от която се вижда цялото било на планината. За гостите си хижа Зора предлага ресторант с домашно приготвени ястия, бар с алкохолни и безалкохолни напитки и разнообразни атракциони. Базата е подходяща за организиране на тиим-билдинги, детски лагери и разнообразни летни и зимни мероприятия. Капацитетът за настаняване в хижата е 25 легла, разпределени в двойни, тройни и четворни стаи, като по-голямата част са със самостоятелни санитарни възли, а две от стаите ползват общите на етажа. Сградата е електрифицирана, водоснабдена и се отоплява.

чеверме ресторант Априлци

Под навеса пред чевермето

За любителите на спорта и туризма хижа Зора предлага възможности за велотуризъм, културен туризъм, информация за туристическите обекти в района, исторически местности, екопътеки, църкви и манастири, галерии, паметници и най-разнообразни природни забележителности, с които местността е богата.

За гостите на град Априлци се изгражда богата веломрежа, част от маршрутите са по-ненатоварени, други преминават през красиви планински местности – различни са по трудност и продължителност, съобразени с индивидуалните предпочитанията на всеки колоездач.

От хижата се спуска пътечка до обособен плаж на река Видима. Там буйната планинска река е образувала две красиви вирчета, едното с дълбочина от 1,80 метра. Обособена е закътана поляна, нагрявана от планинското слънце, а по краищата и е оформена шарена сянка, за тези, които не искат да изгарят много.

За запалените рибари малко по-надолу по реката пък има друго вирче, където в разрешения сезон се лови балканска пъстърва, мряна и др. Коритото на Видима е подходящо и за разходка за фотолов. Природните богатства в района са формирали красиви гледки.

настаняване Априлци

хижа Зора

Хижа Зора:
Гр. Априлци, кв. Зла река, ул. Васил Левски 2
Координати:
GPS Северна ширина (градуси) 42.845042
GPS Източна дължина (градуси) 24.904331

телефонТелефони:

+359/882966309

 

писмоE-mail: zorahut@gmail.com

социални мрежи

facebook Zora hut          instagram Zora hut          google plus Zora hut          twitter Zora hut          mySpace Zora hut

Възможности за настаняване в хижа Зора

нощувки в хижа ЗораЗа гостите си хижата предлага 8 стаи за нощувки с различен капацитет и разпределение. Разгледайте разпределенията на стаите и цените им.

За повече информация ще се радваме да се свържете с нас на посочените телефони, на имейла ни или на място!

Back to Top